Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка забрани геј параде

01.10.2011.

Покрет 1389 подржава одлуку Министарства унутрашњих послова Републике Србије да се забрани одржавање геј параде заказане за недељу 2. октобра у Београду. Одлука је пре свега професионална, разумна и демократска, јер је заснована на проценама стручњака за безбедност, вољи велике већине грађана Србије, као и актуелној друштвено-политичкој ситуацији.

Српска православна црква је поново иступила недвосмислено и одлучно против геј параде, а патријарх Иринеј је назвао парадом срама (погледајте званично саопштење). Патријарх Иринеј је иступио против наметања настраних ставова већини, која не жели да их прихвати, а такође и додао: "Ова накарадна слобода коју нам нуди „парада поноса“, страна је нашој историји, традицији и култури."

Морамо да приметимо како је пропао нови покушај силовања Србије и да су овом приликом многе медијске, политичке и невладине организације показале своје право лице. Показало се, на жалост, да у Србији постоји неколико десетина организација разних профила делатности, које се финансирају од стране западних амбасада у Београду и од западних влада, које при томе имају мизерно чланство, практично немају активисте из уверења, осим оних који су плаћени из иностранства, те да ове организације спроводе бесловесно све инструкције које добију од западних амбасада. Оне својим деловањем дестабилизују друштво, нарушавају јавни морал, заузимају непримерено места у јавности, прогањају неистомишљенике и воде Србију ка стању колоније, односно, индијанског резервата. Острашћено деловање оваквих (лажно-домаћих) организација је постало очигледно у време агитације за геј параду, њихов рад је дубоко неморалан и противзаконит, те га као таквог треба ставити под надзор (финансијских и других служби).

Овог пута, закон Божији и воља народна су победили примитивне, плаћеничке антидржавне политичко-медијске групе које отворено угрожавају нашу традицију, морал, обичаје, породицу и духовност. Желимо да подсетимо јавност Србије, да је геј парада само прва у низу захтева геј екстремиста и да осим параде они траже и склапање бракова, усвајање деце, обавезно запошљавање геј особа у већим фирмама, итд, стога је веома важно да се читав ланац зла заустави на време.

 

Не геј паради! - погледајте