Насловна О нама Download Везе Контакт

Дневни лист "Политика" износи тешке клевете на рачун Покрета 1389

Најстарији и један од најугледнијих дневних листова у Србији "Политика", у четвртак 19. фебруара је укаљао свој и углед српског новинарства износећи насупрот чињеницама и насупрот здравом разуму најтеже клевете на рачун Покрета 1389. Главни и одговорни уредник, господин Драган Бујошевић, на 15. страни, у чланку названом "Нож", руковођен својом маштом или фрустрацијама или ониме што је "од некога чуо" износи очигледне неистине о догађајима од 17. фебруара у Новом Саду тврдећи: „Noz, zica, Srebrenica”, „Canka pod noz”, uzvikivali su pripadnici Pokreta „1389” u Novom Sadu а затим додаје: Stavise, clanovi Pokreta slave i pravljenje logora za pripadnike drugog naroda, odnosno druge veroispovesti, kao sto slave i njihovo ubijanje. Slaveci logore i ubistvo, porucujuci da ce, cim im se ukaze prilika, ponovo da prave logore i nozem resavaju etnicke i verske sukobe, clanovi Pokreta su ispisali Srbe iz – civilizacije.

Истина је да смо 17. фебруара одржали на Тргу републике, заједно са другим родољубивим удружењима, пријављен и потпуно законит протест против независности Космета с обзиром на годишњицу противуставног проглашења независности у Приштини. На скупу су изнети многобројни аргументи у прилог чињеници да је Косово српска земља, и нико није говорио ништа налик ономе што Политика наводи! Пошто водимо антифашистичку кампању и истражујемо геноцид и ратне злочине сматрамо бестијалном и неразумном изјаву да славимо убијање припадника другог народа! Овакве изјаве главног и одговорног уредника "Политике" су управо ван токова не само цивилизације, већ и културе и основне људскости. Бујошевић тврди да ћемо поново правити логоре! Значи да смо их већ негде правили, а чланови Покрета су крајем деведесетих имали у просеку 12 година! Међу члановима Покрета има оних који су изгубили десетине чланова родбине у Јасеновцу, некима су чланови породице страдали у рату, многи су прогнани са својих огњишта само зато што су Срби - они не гаје мржњу, већ жељу да сачувају свој идентитет и истину о суровим догађајима. Писање господина Бујошевића је незабележено и без преседана, оставља човека у шоку, а девојке и млађе чланове у страху. Овим чланком, криминалног карактера, Бујошевић је обесмислио сав свој досадашњи рад, поставио себе ван оквира озбиљности и уједно помрачио углед установе која успешно ради више од једног века. Поменути текст ће још дуго изазивати згражавање; да ли ће се овакве лажи понављати по 100 пута док људи не почну да верују у њих? Ми нисмо организатори скупа у Новом Саду, а наше присуство је било подршка скупу у симболичном броју, тако да логично не можемо преузети одговорност за сваку изговорену реч - у свим сличним ситуацијама чланови Покрета 1389 су фактор мира и законитости, таква су нам начела и пракса. На жалост, овакво писање није изолован случај. Нећемо дозволити да нам се ускрати право да бранимо суверенитет и интегритет своје отаџбине нити да то јавно износимо; поносимо се својим скуповима и транспарентима, а Политика нека се стиди свог писања.

(Цитати су латиницом преузети са званичног сајта Политике: www.politika.rs)

* Цео чланак можете прочитати - овде

* Шта је стварно радио "Покрет 1389" 17. фебруара можете погледати - овде

 

Наставак клеветничке активности у листу Политика 4. марта 2009:

Биљана Ковачевић-Вучо назива 1389 неонацистима - питамо се на основу чега и зашто? Да ли данас сваког у Србији могу назвати неонацистом само зато што некоме није по вољи? На жалост, одговор је потврдан, изгледа да су неки људи у Србији, као Биљана Ковачевић-Вучо, изнад закона, што обилато користе. Мрачни, прљави медијски рат заснован на отвореним лажима се разбуктава. Најоштрије демантујемо нове клевете Политике и Биљане Ковачевић Вучо, очигледно је у Србији почео прогон и медијска сатанизација патриотских удружења и њихово повезивање са нацизмом, без икаквих основа у реалности. Баш као што је 1999. медијски припремана јавност САД за напад на СРЈ, сада се сличне методе примењују на грађане Србије путем београдских медија у рукама запада ради прогона патриота и родољубивих удружења, а ради лакшег цепања Србије и одвајања аутономних покрајина. Неће проћи! Народ зна истину. Време квазидемократске диктатуре пролази. Очигледно да одређене организације систематски воде антисрпску политику покушавајући да све што је национално у Србији прогласе нацизмом и тиме укину српском народу основно право на идентитет, културно и цивилизацијско постојање. Српски народ, који се кроз читав 20. век часно бранио од Аустро-угара, нациста и НАТО пакта, сада у про-германским медијима добија одлике геноцидне нације, док се слуге и марионете окупатора величају као борци за слободу! Какав апсурд и безумље! Не могу се окупатори и агресори прогласити хуманитарцима, а они који се томе противе неонацистима. Нећемо дозволити фалсификовање историје; нећемо дозволити замену теза.