Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Половина Британаца за излазак из ЕУ!

26.03.2011.

извор: Референдум: http://referendum-eu.rs

По последњим истраживањима, од децембра 2010, за излазак Британије из ЕУ би се на референдуму изјаснило 48% Британаца, а свега 27% би се изјаснило за останак у ЕУ! За заговорнике "европске идеологије" поразна је чињеница да само 4% Британца сматра да је чланство у ЕУ врло позитивно за њихову земљу!

Истраживање агенције You Gov, спроведено у септембру 2010, шокирало је британску јавност изношењем резултата да би у случају референдума о изласку Британије из ЕУ, у том тренутку 47% Британаца било за излазак. Свега 33% се изјаснило за останак у ЕУ.

Занимљиво је да се међу онима који су за излазак Британије из ЕУ налази чак трећина гласача две највеће про-европске странке у Британији (лабуристи и либералне демократе).

Истраживање спроведено пар месеци касније, у децембру 2010, од стране агенције Agus Reid, показало је да се расположење Британије према ЕУ све више погоршава. За излазак Британије из ЕУ би се на референдуму изјаснило 48% Британаца, а свега 27% би се изјаснило за останак у ЕУ!

Такође, за заговорнике "европске идеологије" поразна је чињеница да се у том истраживању свега 4% Британца изјаснило да сматра да је чланство у ЕУ веома позитивно за њихову земљу.


Резултати You Gov: http://express.co.uk/posts/view/199365/Britain-needs-to-pull-out-of-the-EU-say-47-of-voters.html
Резултати Angus Reid: http://www.angus-reid.com/polls/43617/almost-half-of-britons-would-vote-to-abandon-european-union/