Насловна О нама Download Везе Контакт

Потпредседнику Владе Републике Србије и министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу,

Поводом најаве нове геј параде у Београду


   Поштовани господине Стефановићу,

Молимо Вас да не одобрите, ове године и убудуће, одржавање геј параде у Београду, цинично назване «Парада поноса». Разлога за то има заиста много.

Прво се можемо питати: Зашто нема параде математичара, хемичара, инжењера, виолиниста, шахиста, итд? Парада означава дефиле, промоцију и афирмацију одређених вредности и резултата, а да ли геј парада у центру престонице са блокадом саобраћаја значи да је лбгт начин живота примарна вредност српског друштва и наше историје и да је треба максимално рекламирати?

Забрањен је војни камп за децу на Златибору, због бриге за децу, а геј парада је неупоредиво штетнија и погубнија за децу. Стога, било би логично и принципијелно да се не дозволи ни оваква манифестација.
Постоје ли неки критеријуми одлучивања у врху државне администрације по питању тога које манифестације су пожељне и друштвено корисне или је то ствар самовоље политичара и интензитета притисака и донација са Запада?

Геј парада оставља трајне негативне последице по психолошко-морални и социјални развој деце, као што је то био случај својевремено са комунистичким приредбама «Пионир сам, тим се дичим» и полагањем заклетве Титу од стране деце узраста 7 година у првом разреду основне школе, итд. И данас те генерације осећају кризу идентитета, несигурност, сукоб вредности, апатију, итд. Снимци геј параде се приказују недељом у току дана када деца са родитељима прате ТВ програм.

Природни прираштај Србије износи драматичних «минус 40 хиљада» годишње, стога, нама требају бројне и озбиљне манифестације које подстичу наталитет, а не оне које му се ругају промовисањем истополних веза и бракова што додатно смањује број парова који имају потомство.

Српска православна црква је назвала геј параду «Парадом срама» и јасно је изјаснила да она нарушава основне Православне хришћанске вредности. Верујемо да је Црква много угледнија и заслужнија за државу од неколико НВО које су организатори параде.

Да ли имамо храбрости, достојанства и реалну сувереност да макар повремено кажемо: НЕ. Ко одлучује у Србији, где је реална власт? Ако је заиста у уставним установама и унутар легалног политичко-правног поретка, онда образложите своју одлуку јавности.

Крајње је време да се оконча траги-комично мрцварење и понижавање грађана Србије са безбројним уступцима и понижењима ради неограничених уцена и услова на бескрајном путу од жутих цигли до чаробњака из Оза.

Зар претходне три деценије није било довољно понижења, ратова, санкција, беде, болести итд нашем напаћеном народу да нам је сад неопходна још и геј парада?

Такође, молимо Вас да нам кажете тачно и прецизно колико милиона динара кошта државни буџет Србије и пореске обвезнике једна геј парада, имајући у виду да су у Србији многи грађани незапослени, много је корисника социјалне помоћи и народних кухиња и не мало је оних у унутрашњости који раде целог месеца за плате реда величине 20 хиљада динара.

Пошто се залажете за демократске политичке приниципе, реците нам молим Вас колики проценат грађана Србије подржава одржавање геј параде у центру Београда? Ако је тај проценат испод 10 % или испод 5 % зашто се онда продужава агонија геј параде насупрот вољи велике већине становника?

Покрет 1389 већ годинама износи озбиљне аргументе против одржавања геј параде, они су објављени у рубрици наше званичне интернет презентације под називом «Не геј паради!» на следећој страници (могућ приступ и преко насловне стране): 

http://1389.org.rs/ne-gej-paradi.html

                Пошто би било врло непрактично пренети све текстове, анализе итд достављамо вам само списак чланака са молбом да прочитате све или бар већину њих, како бисте стекли свестраније, потпуније и квалитетније мишљење о геј паради:

Званични став Српске православне цркве
Врховни суд Москве забранио геј параду
Патријарх Иринеј против геј параде
Отказати срамотну параду!
Културна, психолошка и медијска агресија на Србију
Зашто војска и ПТЈ против народа?
Ни насиље нити пасивност
Геј парада је неваспитање и некултура
Гејеви против геј параде
Полицијски синдикат против геј параде
Недеља породице од 30.09. до 07.10.
Забранити параду педофилије и ксенофобије
Геј парада за независност Косова и Метохије!
Печат: Језив одговор тужиоца и судија
Фестивал геј филмова у Београду
Хомосексуалци у служби разарања Србије
Коме је геј парада важнија од трудница?
Геј парада изазива верску нетрпељивост
Неутралисани графити верске мржње
Придружите се породичној шетњи 9. октобра
Црква (поново и увек) против геј параде
Митрополит Амфилохије о геј паради
Укинута парада у Немачкој због 19 мртвих
"Рађајте се и множите се, и напуните земљу"
Напад хомосексуалаца и феминисткиња на Хришћане
Хомосексуални услов Европске уније
Деци геј парада уместо млека
Полиција прети и малтретира пред геј параду
Обуздавање геј покрета
Колико нас кошта геј парада?
Неопходна јавна расправа о геј паради
Геј парада у време свете недељне литургије
Породица или геј парада?
Отпор озакоњењу геј бракова у земљама ЕУ
Одговорност за насиље сносе организатори
Геј парада на дан оснивања "1389"
Геј: парада, бракови, усвајања деце, ...
Двери: свенародни протест
Двери: Каква влада таква и парада
Подршка забрани геј параде 2011
Биланс геј срама 10. октобра 2010
1389 у литији 10. октобра 2010
Министри, посланици - доведите децу на параду
Исламофобија на челу геј параде
Јавно гиљотинирање морала
"Курир" нетачно извештава о "1389"
Банери: не геј паради
Србија је победила параду срама
Геј парада некажњено крши закон и понижава државу


Не геј паради!

Живот и породица: