Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Прети фашистичка агресија запада на Сирију

27.08.2013.

Покрет 1389 позива међународну јавност да се храбро и одлучно супротстави припремама западних сила (ЕУ и САД) за напад на суверену државу Сирију. Више је него јасно да су оптужбе западних политичара и медија о наводном нехуманом оружју које Асад користи у борби против терориста - чиста лаж. Западни пси рата су већ много пута показали да је за њих лагање природна ствар којом се користе по потреби - а то су и признали у случају Ирака и измишљања "хемијског оружја". Дакле сама реч запада ништа не значи.

Што се тиче оружја за масовно уништење и другог недозвољеног оружја, морамо се сетити прво две атомске бомбе бачене од стране САД на јапанске цивиле (Хирошима и Нагасаки) након завршетка Другог светског рата, такође употребе напалма и другог оружја против вијетнамских цивила, бацања касетних бомби и "осиромашеног" радиоактивног канцерогеног уранијума на СР Југославију, итд, па можемо рећи да Енглеска, Америка, Француска и сл немају никакво право да се баве овим питањем.

После Југославије, Ирака, Авганистана, Либије итд западне фашистичке силе се неће зауставити на Сирији, већ ће наставити своје хегемонистичке нападе и насртаје све док не покоре Русију и Кину и тако заокруже и употпуне своју власт над човечанством и природно-економским ресурсима планете. Слободни народи света се овој јасној и неразумној кампањи морају пре или касније јединствено и одлучно супротставити - свако одуговлачење и неодлучност доносе нове жртве и отежавају ситуацију. Сетимо се примера Адолфа Хитлера и његовог дивљања по европском континенту - оно се није зауставило само од себе. Немамо право на страх и на забијање главе у песак.

Древну културу слободног народа Сирије треба подржати у борби против терористичких убачених снага и против фашистичких евро-америчких агресора.

 

 

Евроатлантизам - детаљније