Насловна О нама Download Везе Контакт

  

Видовдански марш 2009

          Видовдански марш се као традиционална, ходочасна манифестација уз Благослов Патријаршије Српске православне цркве одржава ове године по трећи пут, као марш вере и воље, подршке Србима на Косову и Метохији и поклоњења светињама које су током последњих деценија запостављене у суманутој трци опонашања бело-светских трендова.
Марш, као и прве две године, креће 14. јуна молебаном у Храму светог Саве на Врачару у 11 сати, а затим се полази на пут дуг две недеље и преко 300 километара. Овај покајнички марш је наш вапај Богу за спасење српског народа. Марш је међународног карактера, са учесницима из Русије, Пољске и других земаља. Иницијатори, покретачи и организатори Видовданског марша су млади људи одани Отаџбини и не-равнодушни према страдању свог народа на Косову и Метохији.
Прелазећи око 25 километара дневно учесници подробно упознају своју домовину. Видовдан, дан Косовског боја 1389. године ћемо прославити са Србима, херојима одбране наше свете земље у Грачаници и на Газиместану. Марш је мирољубивог и мирнодопског карактера, али такође и бескомпромисан по питању очувања целовитости Србије.
Организатори су родољубива удружења: Студенички круг, Свесловенско књижевно друштво и Покрет 1389.

 

Видовдански марш 2009