Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Православне интеграције

Савез Православних народа

Насупрот евро-атлантским интеграцијама, које се заснивају на интересу, материјализму и профиту, потребно је да знатно снажније и одлучније развијамо Православне интеграције, тојест сарадњу, солидарност и савезништво Православних народа и држава, на темељу вере, културе, традиције, духовности, идентитета, сродности, љубави, мирољубивости, братства међу народима.

Фонд единства православных народов - детаљније
Тродржавни савез: Белорусија - Русија - Украјина - детаљније
Државно-народни савез: Русија-Србија - детаљније
Самит Православних држава - детаљније
Царинска унија: Русија-Белорусија-Казахстан + Србија - детаљније
Привредни савез Русија-Белорусија-Казахстан - детаљније
Портпарол Синода владика бачки Иринеј: Срби припадају Православној цивилизацији - детаљније
Предлог заставе царинске уније - детаљније
Солидарност ради (материјалне) независности - детаљније
Бугарска - погледајте
Русија покреће пројекат „Помозимо Грчкој“ - погледајте
100 милиона људи "у контакту" (в контакте) - детаљније
Крајовска група: Србија - Румунија - Бугарска - детаљније
Америчке прогнозе о Православној зони - детаљније
Подршка братском грчком народу - детаљније

 

Православне земље

 

Богородица Державна  Господ Исус Христос спаситељ  свети архангел Михаило

"Нема ли ту, на страни Европејаца, неки инстинкт, предосећање да ће та словенска источна племена, ослободивши се, примити некада огромну улогу у новом човечанству што долази, уместо залутале с правога пута старе цивилизације, и стати на њено место? Изгубљени образ Христа, сачувао се, међутим, у свој светлости своје чистоте у Православљу. Са Истока ће доћи нова реч свету..." - Ф. М. Достојевски

            Шта Бог тражи од Православних народа који су у католичко-протестантској Европској унији и истоветном НАТО пакту, јасно се види из следећег цитата Светог писма, који је уједно опомена и обећање:

            "Не вуците у туђему јарму невјерника; јер шта има правда с безакоњем? или какву заједницу има видјело с тамом? Како ли се слаже Христос с Велијаром? или какав дијел има вјерни с невјерником? Или како се удара црква Божија с идолима? Јер сте ви цркве Бога живога, као што рече Бог: уселићу се у њих, и живљећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ. Зато изиђите између њих и одвојте се, говори Господ, и не дохватајте се до нечистоте, и ја ћу вас примити, И бићу вам отац, и ви ћете бити моји синови и кћери, говори Господ сведржитељ." (Свето писмо, Нови завет, Коринћанима посланица друга светога апостола Павла, 6. глава 14-18)

 

амблем у високој резолуцији