Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Филм и новине: Шишање и Политика

Сваки тоталитаризам (па и евро-атлантски) има своју пропаганду

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Nasilju-se-gleda-kroz-prste.lt.html

Дневни лист "Политика" је објавио 30.09.2010. чланак "Nasilju se gleda kroz prste", разговор са Стеваном Филиповићем, редитељем филма "Шишање". Чланак доноси (још једну) небулозну лаж да се на сајту "1389" налази претња ауторима филма. "1389" расписује овим поводом наградну игру са главном наградом од 100 милиона динара, а добитник је особа која прва открије на сајту "1389" претње упућене било коме из екипе филма "Шишање". Бонус обезбеђен за новинаре Политике.

Чланак Политике је један од многих и многих који покушава да повеже српске омладинске патриотске организације са фашизмом и скинхедсима - ово повезивање се врши отвореним, бруталним лажима и безумним измишљотинама. Ипак, како су скоро сви медији у рукама запада и про-западног режима, то се у овом случају ради по Гебелсовој методи да сто пута поновљена лаж постаје истина. Нападнутима се најчешће не дозвољава да се бране нити да кажу било шта у своју одбрану. Тако евро-атлантизам све своје противнике јавно етикетира (жигоше) као фашисте, неонацисте, насилнике, итд без икаквог основа или доказа - моћна медијска машинерија ради по овом принципу пропаганде. Политика дословно ставља националисте између две неприхватљиве категорије и тако ствара лажну слику: (цитат:) "...skinheda, nacionalizmu i fasizmu..." Тако да се онај ко воли своју земљу изједначава са онима који убијају његов народ - српско родољубље са германским фашизмом - антифашизам са фашизмом! Ово је тријумф лажи и манипулисања јавним мњењем, на који државни органи и бројне НВО за људска права не реагују. Не реагују, јер су заробљени својим платама и привилегијама које важе само док служе (стару грчку паганску) богињу Европу.

Сам редитељ признаје да филм има политичку поруку, али како се бави темом насиља, то можемо закључити да се насиље приписује по политичком критеријуму, а не по објективној одговорности (ово је већ велики неморал). Редитељ користи "dokumentarne materijale" у комбинацији са играним - тиме се појачава илузија објективности; овај метод је веома познат у класичној идеолошкој пропаганди. Редитељ је отворено против национализма и Коштунице - питање је где је граница између борбе против национализма и борбе против нације? Ако се свако национално осећање, па чак и основни идентитет и жеља за самоодбраном и опстанком свог народа (као што је случај са "1389" које је народни, а не национални покрет) прогласи злом и фашизмом - онда је то јасан показатељ да постоји на делу јак анти-србизам, односно да се развија идеологија која негира српском народу право на постојање.

Редитељ Стеван Филиповић се грчевито држи "nacionalizma koji mutira u neonacizam ili fasizam". Нервне ћелије могу да мутирају у тумор (канцерогено ткиво) - да ли то значи да човеку треба одстранити мозак? Национализам је постала веома растегљива категорија која се користи по наруџбини. Хоћемо да нагласимо јасно и гласно: родољубље је најздравији однос према свом народу и заснива се на љубави према свим сународницима, логично се надовезује и на позитивна осећања према свим народима (да ли онај ко воли своју девојку мора да мрзи друге девојке?!). Родољубље је главни противник сваком неонацизму и фашизму! Ово је историјски доказано. Хитлерову нацистичку армију нису сломили хомосексуалци нити некакви либерали нити интелектуалци, већ претежно словенски народи (обични људи) задојени родољубљем и спремни да се боре и погину за своју земљу бранећи је од нацистичког окупатора оружјем. Другим методама (али безкомпромисно) треба бранити своју земљу од развоја идеологије нацизма изнутра.

Редитељ Стеван Филиповић покушава да највећу одговорност за тешкоће деведесетих припише Милошевићу, што је политика ЛДП-а и уједно лаж. Милошевић није започео ни један рат деведесетих (наравно, његова политика је имала много грешака). Ево једне изјаве редитеља "Шишања" која звучи фашистички: "To je primer gde se najdirektnije vidi kako drzava, kada joj treba, koristi organizovane grupe zaslepljene odredenim idejama, umesto da se obracuna sa njima, rasformira ih i pohapsi." Филиповић се позива на емисију Инсајдер Б-92 (коју смо назвали Фабрика лажи - линк), која шири лажи и мржњу према члановима "1389" и која је такође део исте про-западне пропаганде.

Заборавили су многи да је управо Лени Рифенштајн, аутор нацистичких филмова Тријумф воље, Богови стадиона и др, највише допринела да се један аустријски молер подигне у очима германске расе на ниво полубога. Данас следбеници и плаћеници евро-америчке империје, која је омражена у целом свету и коју многи доживљавају као глобалну опасност, покушавају да родољубива удружења младих који другачије мисле прогласе насилницима, неонацистима и претњом по друштво. Смешно и жалосно.

26.10.2010.

Терором против 1389 - погледајте