Насловна О нама Download Везе Контакт

Скејт парк на Новом Београду

 

НА Новом Београду у блоку 70 требало је да се отвори скејт парк. Добијена су одобрења, али су се станари околних зграда забринули да се на таквом месту не појаве наркомани и вандали који би могли да нарушавају мир тога краја, па су се побунили и тражили обуставу градње.

Многима је скејтбординг чудан спорт, или га чак и не сврставају међу спортове, а нису ни свесни колика је потребна способност и концентрација само стајати на скејтборду, а ти момци који се боре за скејтпарк изводе праве чаролије на дасци са четири точкића. У Србији нема места за вожњу, скејтери се окупљају на трговима и платоима, али су то углавном прометна места и колико они сметају пролазницима, толико и они њима, притом немају добре услове за вожњу и усавршавање, а често долази и до саобраћајних несрећа непажњом једних или других. Најближи скејт парк налази се у Хрватској, али се до њега мора путовати више сати и наравно, плаћати превоз, а морате признати да је срамота за једну земљу чији су скејтери европски прваци да нема место на коме ће они вежбати и усавршавати се.

Главни иницијатор и вођа пројекта скејт парка јесте човек који је познат као Паја скејтер, првак Србије и Европе у скејтбордингу! Човек који са својим брендом - одећом "ЧЕТНИКС" буди националну свест и дух у народу, поготово код младих, како међу скејтерима тако и свих који више или мање прате скејтбординг сцену.

Оно што јако мало људи зна, а вредно је помена јесте да је скејт шоп "КОБАЗЗ" на челу са Пајом један од великих пријатеља Покрета 1389 и да је за сада једини сарадник и највећи помагач у борби ПРОТИВ наркоманије! Скејтбординг је спорт као и сваки други, а јако често и много захтевнији у погледу психофизичке спремности, нико под наркотицима, или у алкохолисаном стању не би могао ни да стоји на скетборду, а камоли да вози или изведе било шта од онога што ти сјајни момци изводе, стога Покрет 1389 у потпуности подржава идеју о изградњи скејтпарка јер ће се тиме млади скејтбордери уклонити са улица, и имаће своје место под небеском капом Србије.