Насловна О нама Download Везе Контакт

  

Томислав Крсмановић :

БРАЋО  СЛОВЕНИ, ПОКИДАЈМО ВЕКОВНЕ ОКОВЕ!

ЈУЖНИ  СЛОВЕНИ,  СЛОВЕНИ!  СЛОЖИМО СЕ !

Словенско пространство

Словенски грмен је далеко највећи у Европи, а врло је значајан и шире, и на целој планети. Словени заузимају највећа и најбогатија пространства на земљиној кугли, и покривају добар део Европе и Азије. Припадници словенских народа поред тога важе за врло виталне и природно отресите и мудре, радне,  припаднике људског рода.

Упркос ових необоривих чињеничних података , словенски народи у свету данашњице ни издалека не играју улогу која им припада у зависности од њихове бројности, величине и богатства територија које заузимају, своје огромне генетске и друге потенцијале остварују скоро симболично. Словени данашњице живе махом у беди, на удару су свакојаких пошасти, посустали од болештина, замире наталитет, царује бела куга, цветају свакојаке аномалије, неки од ових народа у правом смислу речи копне или нестају.

Словени су данас виђени као изнурен БОЛЕСНИК .

Упркос суштинских сличности у крви, језику и духу, словенски народи су вековима били завађани, погледајмо само наш Балкан где су се хиљадама година одигравали крвави ратови у којима су се братски народи самоистребљавали, то се наставило у 20 веку, и нажалост пренело и у 21 век.

Врло је илустративан за ову сврху положај данашњих европских народа. Латински народи су врло моћни и сложни,  испомажу  се, они су једни од владара не само Европе него и целе планете. А када се ради о германској грани европских народа, који нису толико политички моћни као латински народи, утолико су више рационалнији у мудрој стратегији међусобне кооперације , економске сарадње, неговања пријатељских односа и трагања за сличностима и приближавањима.  А словенски народи као рогови у врећи.

Довољно је присуствовати међународним скуповима, видеће се здруживање свих других племена, седе заједно, ћаскају, праве планове дружења и свакојаких плодоносних пројеката сарадње. А за то време припадници словенских народа за суседним столовима седе сваки засебно, гледају једни друге са неповерењем, или мржњом, преко мушице нишана, или кују планове како један другоме да доакају  главе. Ови први их посматрају сажаљиво или злобно, како ко, видећи у њима неосвешћене и недорасле партнере. Они освешћенији словенски појединци који би хтели рационалношћу превазићи заваде, порадити на слози и спасу Словена, бивају одмах анулирани, као сатане које желе да освесте и измире Словене, да их извуку из мрака лоших процена Средњег века.

Велике западне силе, пре свега оне из суседства су заселе Словенима вековима повијане кичме на грбачу, не дају им да се усправе, као дресираној мечки у циркусу сваки дан подмукло утерују послушност, страх. А Словени залегли на руду , покорнички вуку јарам, не виде незналички ништа друго сем пред собом трновит кобни пут лоших процена, свађа, међусобне мржње, мућки,  којим вуку своја робовска воловска кола.

Нажалост, данас је у Европи и свету прилично раширено потпуно нетачно и погрешно виђење Словена  као парија, ниже расе, врсте савременог робља. Њима се као наводно расно инфериорним сажаљиво  подсмехује европски полусвет, кућне помоћнице , укључујући и поједине афричке , латиноамеричке и азијске гастарбајтерске физикалце, Словене данас многи на Западу виде као обеспомоћена , незрела људска бића, недорасла да сами владају собом, генетски инфериорне народе осуђене да се други о њима старају и њима владају. Ово нарочито важи за јужнословенске народе, тако Босна и Херецговина сада имају званичне стараоце- гувернере. Као што психијатри неразумним поставе стараоца. А нису у много бољој ситуацији ни Хрвати, Македонци, нити они у Србији. Представа о Словенима, поготову јужним, у иоле образованијим круговима Запада је данас донекле слична оној коју ми имамо о нашим несретним Ромима ( ово није критика Рома, треба разумети и Роме и нас). Неки се отворено позивају на реч слав, Словен, која је ушла у светске језике као означавање појма роб, робље.

О чему се заправо овде ради? Зашто оваква хајка на словенске народе? Зашто  Словени дозвољавају дан данас да их други завађају, обеспомоћују, зашто не умеју да се бране, сложе?

Овакве тезе спадају у расне предрасуде, немају никаквог чињеничног основа, плод су манипулација са циљем да се једна огромна и изузетно значајна расна популација понизи, обеспомоћи, и да се на основу лажи траже образложења и правдања за данашњи сафари  на збуњене и обеспомоћене Словене.  Упркос историјских оробљавања словенски народи су дали многе значајне научнике, уметнике, ствараоце, упркос свега историја словенских народа је читанка њихових великих ратова и победа, али нажалост и губитака и неизмерних људских жртава.

Насрћу на њих јер словенске државе, поготову поједине од њих, поседају врло значајне гео-политичке просторе, имају изузетна природна богатства. Поједине моћне државе злоупотребљавају садашњу клонулост већине словенских народа, вршећи притиске на њих, заокружујући их и звецкајући оружјем на њиховим границама, или изазивајући ратове против њих, или их нахушкавајући једне против других, а све са циљем да њима владају , да им отимају, да их потискују, слабе, да их гурају у истребљење , или самоистребљење. Има још нешто врло значајно, словенски народи су врло виталан свет, јаког ума, надарени многим талентима, поседују огромне земље и природна богатства. Циљ ових светских тирана је да Словене држе  у изопштености,  слабости, јер ако би ојачали свет би дрхтао пред њима,  мапа света би била из корена промењена.

Одговоре на  питања неискоришћавања њихових потенцијала, зашто су били подјармљивани вековима, даје проучавање историје. Словени нису имали срећу да буду у Западној Европи, него су живели на ободу, изложени са једне стране варварским племенима, а са друге на лукавом агресивном удару западно европских народа на вишем ступњу културе и економског развоја. Ови културнији и економски јачи народи су користили  незнање, неписменост, недостатак образованих и мудрих вођа, да паганске Словене лукаво међусобно завађају, да их померају по Европи по њиховом нахођењу, да упадају , одводе их на пијаце робова, да користе робље за развој њихових држава.

А када су поједине словенске државе јачале, ове западне државе су све чиниле, да их саботирају, слабе, или међусобно завађају. !  DIVIDER ET IMPERA!  

Вековима спроводећи овакву разорну политику према Словенима ове државе су их савијале, оробљавале, претварале у послушне престрашене поданике, слабиле њихове државе,  или пак их потстицали лукавим интригама једне  против других, ометале да на водеће позиције дођу мудри, него су тамо гурали недорасле, своје шпијуне, плаћене издајнике. Oве њихове издајничке слугењаре су се временом накотиле до нечувених димензија; деценијама, или вековима се стварао нечувен накот, истинска антрополошка мочвара, кужна депонија расрбљених или расловенизираних Срба или Словена, који су се временом идентификовали са својим страним господарима, постојали према својим сународницима још крволочнији од њих самих. Лукави европски политичари су неретко на словенске државе нахушкавали или усмеравали хорде дивљих азијатских племена, које су поједине словенске територије прекривале као џиновска јата скакаваца, понекад вековима.

Када би се дресирана мечка разбеснела она би се могла отети са ланца, и обрачунати са онима који је оробљавају, и тако се ослободити . Али она то не може, њени лукави господари су је дресирали, савили јој кичму, утерали јој послушност, претворили је у слепо оруђе, у свога робота. Она само послушно цупка. 

Тако је и појединим словенским народима вековима утеривана понизност, послушност, застрашивања, а од западних моћника су изабиране недорасле вође, које су биле поткупљиване. Дресура је трајало вековима. Данас су словенске нације и државе у доброј мери лишене интелектуалних елита, мудри људи су потискивани, или гурани у нестанак. Тешко ли се нацијама без мудрих вођа, уместо њих се устоличио споља подржавани мафијашки олош.

Зато није данас лако словенским народима да се усправе. Они се свађају, свако тера по своме, тону у индивидуализме, опортунизме,  уместо да заведу ред у својим кућама цвета криминал, безакоње, власт је дата недораслим мафијашима –тајкунима који гурају словенске народе у амбис, уместо да се сложе против својих крвних непријатеља, они воде међусобне ирационалне самоистребљивачке ратове, како на нивоу појединих држава , тако и међусобно у оквиру појединих држава. Споља увежени комунизам је дубоко унаказио ове народе, и отровни засади претходне  деценијске сетве тек сада бујају, дају своје џиновске плодове. У Србији су подржавани споља недорасли мафијаши умишљени супермени, уствари недорасле штеточине. Слично је и у појединим другим словенским државама.

Браћо Јужни Словени! Нас су вековима завађали. Тако је било и у Првом, затим Другом светском рату, и током прохујалих векова, нажалост нас су постварили и позавађали као чопоре сеоских паса опет у ратовима крајем 20 века.

Одупримо се завадама. Исправно се процењујмо, сложимо се, схватимо да су нас завађали вековима наши смртни непријатељи, измиримо се. Не дозволимо да нас даље завађају.

Словенима данас отимају, или кују планове, да отму територије, природна богатсттва, желе да растуре Србију, Русију, касније и друге словенске државе. Да би то остварили слабе словенске  народе изнутра. Они који то чине имају унутра своје људе који су плаћени да изнутра слабе своје народе.

Браћо Словени! Прозримо у заваде. Не дозволимо да нас завађају и дан данас. Ако би успоставили дијалог, и исправне процене могли би бити врло моћан чинилац не само у Европи него и у свету.

Ово није позив на стварање јединствене словенске државе, него позив на разум. Ово није позив на морални линч и осуду међународне заједнице, него апел да Словени заузму часно место које им припада у људском роду диљем човечанства насељеног на овој нашој дивној планети.

Ако су сложни други народи Европе, зашто не би и ми могли?  Од тога би имали само велике користи. Овако личимо на разбијену поражену чету.

Покажимо свету да смо ми Словени мудри, разумни, да нико не може нама да влада. Докажимо да можемо заузети часно место у заједници народа света, које нам припада у зависности од нашег броја, величине наших територија и надарености наших људи. Ако се не тргнемо, биће све горе, бићемо усмерени на споредне колосеке, у копњења и нестанак.

Спашавајмо се !