Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Споразум са НАТО пактом је груба провокација

20.02.2016.

Покрет 1389 споразум са НАТО пактом - који је ратификовала Скупштина Србије 12. фебруара, а потписао председник Томислав Николић 19. фебруара 2016. - оцењује као грубу и агресивну провокацију. Сви који су подржали овај споразум су нанели себи велику моралну и јавну штету од које се никада неће опоравити. Ради се о још једном понижењу властодржаца који понижавају себе, али и државу и народ у склопу предизборног додворавања западу - показајући своју (гео)политичку подобност и сервилност. Заиста су изгубили достојанство. 20. фебруара пуних 8 дана од ратификације Скупштина још није објавила текст споразума.

Чиме је НАТО пакт заслужио огромне привилегије из споразума? Да ли бомбардовањем и убијањем држављана Србије (међу њима и деце) од пре 17 година, да ли окупацијом КиМ, цепањем територије, осиромашеним уранијумом због којег деца обољевају од рака, да ли застрашивањем?

Споразум нарушава нашу сувереност, достојанство грађана, није одобрен референдумом, изазвао је велики револт грађана Србије, итд. Овим се посебно угрожавају до сада одлични односи са братском Русијом. Стога захтевамо, хитно поништавање поменутог споразума, како би се спречила на време љутита реакција народа попут оне од 27. марта 1941. Ни Србија у НАТО, ни НАТО у Србију.

Скандалозно:

Објављена на сајту Скупштине акта усвојена 12. фебруара, али још увек нема нигде споразума (закона или акта или ...) са НАТО пактом:

http://parlament.gov.rs/акти/остала-акта/донета-акта/донета-акта.48.html

http://parlament.gov.rs/акти/донети-закони/донети-закони.45.html

 

Одбрана - детаљније

http://dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/tribine/7859-ista-vlast-kapitulirala-1999-i-2016.html

http://dss.rs/novim-zakonom-nato-ulazi-u-srbiju/

http://srpskaradikalnastranka.org.rs/zahtevamo-od-tomislava-nikolica-da-ne-potpise-ukaz-o-proglasenju-zakona-o-saradnji-sa-nato/

http://zavetnici.rs/?p=4844

http://zavetnici.rs/?p=4822

 

Милица Ракић