Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Срби могу у руску војску!

29.11.2010.

Народни покрет 1389 је 19. октобра 2010. покренуо иницијативу под називом: "Одслужење војног рока у Русији" (линк). Велика нам је радост и част да обавестимо јавност како су руски државни и војни органи услишили наш апел и да су крајем новембра донели одлуку којом се омогућава странцима да служе војни рок у Русији!

Ово је одлука од великог значаја за међудржавне односе Србије и Русије. Пружа се прилика младим Србима, (који су на жалост, због деструктивне политике министра одбране Драгана Шутановца и његових сарадника из НАТО пакта, остали без могућности одслужења војног рока у Србији) да ипак изврше своју дужност и учине оно што је веома важно за младог мушкарца у савременом свету - одслужење војног рока. Руска федерација ће омогућити војно способним младићима од 18 до 30 година да потпишу уговор са Војском Русије! За то време добијаће плату, коју ће моћи да шаљу својим породицама.

Српски регрути ће тако моћи да прођу војну обуку, што је веома важно, јер на жалост безбедносни положај Србије је веома сложен и нестабилан. За време боравка у Армији Русије регрути ће научити језик који се све више користи у свету, стећи ће искуства која ће им користити целог живота, постаће способни да помогну својој земљи у случају спољне агресије, биће спремни да се увек одазову на мобилизацију и учествују у војним вежбама Војске Србије, итд. Позитивних аспеката има заиста много. Надамо се да ће се све правно-административне препреке брзо уклонити и да ће важна традиционална народна, државна и војна установа одслужења војног рока, ускоро под измењеним околностима, у односу на досадашњу праксу, заживети, а сигурни смо да ће народ разумети и прихватити нове околности. Такође, верујемо да ће Руска федерација имати велике користи од ангажовања српских регрута у својим редовима. Најважније је да постоји високо вишевековно поверење и братство два словенска Православна народа.

Народни посланици о укидању војног рока - линк

«Славянский батальон» может встать на защиту России - линк