Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Сретењски сабор - Никад граница

31.01.2013.

 

Сретање на Сретење

15. фебруар – 12 сати – Карађорђев парк

Иницијатива НИКАД ГРАНИЦА уприличиће на Дан државности, 15. фебруара, велики народни скуп посвећен одбрани српске државотворне идеје. Окупљање је, како и доликује, заказано за Карађорђев парк у Београду, тачно у подне – намера је да се тиме не само укаже на суноврат државе Србије коју је премијер Ивица Дачић пресекао напола границом око Косова и Метохије, већ и да се искаже поштовање Вожду који са душманима није водио „историјске преговоре“ и „помагао интеграције“, него је, напротив, отаџбину уздигао бранећи је од оних који су јој наносили зло.

Свесни Карађорђевог завештања и, још више, свесни свега што данашњи властодршци у садејству са бриселским и приштинским „пријатељима“ раде на рушењу тог завештања, позивамо вас да са нама поделите обавезу одбране српске државности. Уверени смо да је то једина могућа прослава Дана државности које се нико никада неће постидети.

Икона Богородице Пећке у цркви Светог Саве на Врачару 14-17. фебруара 2013. - погледајте

Павић: Сретење код Вождовог споменика или буна против границе - линк1 - линк2

http://kosovo-front.ru/?view=16835603

http://srpska.ru/article.php?nid=20365

http://srpska.ru/article.php?nid=20366

 

Сретењски сабор – извештај и видео:


http://fakti.org/srpski-duh/objavili-pocetak-bune-protiv-granice-i-novih-dahija

СРЕТЕЊСКИ ПРОТЕСТНИ СКУП „НИКАД ГРАНИЦА“
ИСПРЕД СПОМЕНИКА КАРАЂОРЂУ И ХРАМА СВ. САВЕ

ИСПРЕД Храма св. Саве у Београду одржан је протестни скуп „Буна против границе“, у организацији патриотских удружења која чине Иницијативу НИКАД ГРАНИЦА.

Овом окупљању против против границе унутар Србије, коју и из Приштине и из Тиране виде као границу „велике Албаније“, присуствовало је око 3.500 људи.

Скуп је почео интонирањем државне химне и родољубивих песама, окупљени су носили заставе Србије и Русије, као и транспаренте на којим је писало „Никад граница, Косово је Србија“ и „Томо где ти је заклетва“, а делегација Иницијативе положила је венац на споменик вожду Карађорђу.

Окупљеним грађанима су се, између осталих, обратили Миодраг Милосављевић из организације 1389, Иван Ивановић председник СНП Наши, уредник „Новог Стандарда“ Жељко Цвијановић, Владимир Кршљанин председник Покрета за Србију, лидер Срба са севера Косова и народни посланик Марко Јакшић, независни посланик у Скупштини Србије Борислав Пелевић, координатор Иницијативе Никад граница Александар Павић, адвокат и потпредседник Покрета за Србију Горан Петронијевић, Драган Петровић из Друштва српско-руског пријатељства и председник Српске народне одбране Мирко Јовић.

Организатори митинга су планирали и протестну шетњу до зграде Председништва, али им је полиција то забранила.

Скупу су, између осталих, присуствовали и др Коста Чавошки и Санда Рашковић-Ивић.

Иван ИВАНОВИЋ, председник СНП Наши:
Ко каже да су Косово и Метохија независни – остаће и без главе!

ПРОТА Атанасије заклео је устанике на Сретење 1804: „Ко издао, издало га здравље“. Ми данашњи Срби, ове 2013. испред споменика Карађорђу, говоримо да онај ко каже да су Косово и Метохија независни – неће остати само без језика, већ и без главе.

Ову реченицу претворићемо у дело, јер ми смо потомци Гаврила Принципа. Српски куршум не познаје границе!

Скупу су присутвовали посланица Демократске странке Србије Сандра Рашковић Ивић, академик Коста Чавошки.

Јаке снаге полиције биле су распоређене око Карађорђевог парка.


Марко ЈАКШИЋ, народни посланик, лидер Срба КиМ:

Београд више угрожава КиМ од Приштине, Брисела, Берлина и Вашингтона!
Политичко клатно у свету иде у нашу корист. Наши противници и крвници слабе, наши пријатељи јачају. Зато верујем да ће се за највише десет година застава Србије вијорити и у Приштини и у Пећи и Ђаковици
Али, један једини и основни услов да се то деси је следећи: да у Бограду буде српска, а не европска власт. И да у Београду буде национална, а не марионетска, да не кажем слуганска власт

ЧУДО је једна ствар: да главну опасност за опстанак КиМ у саставу државе Србије не долази из Приштине, Берлина, Брисела и Вашингтона него – из Београда!

Синоћ је председник државе Србије Томислав Николић нама Србима честитао државни празник са поруком да институције државе Србије нису српске него паралелне, а да ми нисмо српски народ него смо „српска заједница“.

Председник, такође, каже да ће те институције постати косовске што у преводу значи следеће: да ће наша деца сутра да уче да њихов национални јунак није Милош Обилић, већ Адем Јашари, да Балкански ратови нису били ослободилачки ратови него да је то било ОВК ратовање, да се наши болесници не могу лечити овде у Клиничко-болничком центру Србије него ће за свако секундарно лечење ићи у Приштину, а тежи случајеви да ће се лечити у Тирани.

Председник државе Србије је положио заклетву на Уставу Републике Србије и нико му не даје за право да тај Устав гази и руши. Он то може да укине, али прво мора да промени Устав, па тек онда да укида институције државе Србије

За пар дана, онај о коме читамо последњих дана у бројним новинама, шеф преговарачког тима Ивица Дачић треба да води преговоре. Новине кажу да је он сарадник наркокартела, а ви сигурно знате какав је његов кредибилитет да води преговоре и колики је његов легитимитет. Уосталом, он и сам каже да ће Приштини дати столицу у Уједињеним нацијама.

За утеху, каже да то неће урадити на почетку, већ на крају преговарачког процеса. Наш народ за то каже: онај ко лаже тај и краде, а онај ко краде тај и издаје!

Политичко клатно у свету иде у нашу корист. Наши противници и крвници слабе, наши пријатељи јачају. Зато верујем да ће се за највише десет година застава Србије вијорити и у Приштини и у Пећи и Ђаковици. Али, један једини и основни услов да се то деси је следећи: да у Бограду буде српска, а не европска власт. И да у Београду буде национална, а не марионетска, да не кажем слуганска власт.

На крају, сви заједно треба сви заједно да кличемо оно што смо више пута говорили и рекли:

РУСИЈА, СРБИЈА, НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА (окупљени су ово три пута поновили за Јакшићем).


Александар ПАВИЋ, координатор Иницијативе Никад граница:

Укинућемо у Београду паралелне НАТО-институције!
Овде се данас скупља државотворна Србија. Синоћ је председник оне друге, лажни председник – не Шћепан, него Томислав још мањи – најавио укидање институција државе Србије на КиМ
Данас објављујемо да су паралелне институције које обитавају у влади, скупштини и председништву. Данас објављујемо да су то окупиране институције

ПОМАЖЕ Бог српска аристократијо!

Како је рекао велики енглески мислилац Едмонд Борг – један човек са уверењем чини већину!

Нико нам неће наметнути закон бројева. Јер, наше уверење и храброст истереће ову ствар до краја.

Дотераћемо цара до дувара, али лажног цара. Све који су се свих ових година лажно представљали и који се сада представљају као влада Србије!

Овде се данас скупља државотворна Србија. Синоћ је председник оне друге, лажни председник – не Шћепан Мали, него Томислав још мањи – најавио укидање институција државе Србије на КиМ.

Он тако зове институције државе Србије, институције које је бесмртни вожд Карађорђе почео да гради пре 209 година које су настављене да се граде 1835. године када је донешен Сретењски устав, за који су гинули 1912. ослободиоци Косова. Он мисли да може те институције да укине. Шта ви мислите?

Он каже да су то паралелне институције, а ми кажемо да је он паралелна институција!

Данас на Сретење ми објављујемо не само почетак буне против границе, почетак буне против нових дахија и кабадахија који нису ни дахије.

Дахије су ипак имале неког господара којег су колико толико признавале, дахије су умеле да ратују. Ови чак не умеју ни да ратују! Они распуштају војску и кажу да ћемо све урадити дипломатским средствима. А при томе не умеју да воде ни дипломатију!

Карађорђе је био трговац. Карађорђе би пропао много пре почетка Првог српског устанка да је продавао нешто конкретно у замену за обећање. Они данас продају Косово у замену за обећање датума.

То им, наравно, нећемо дозволити! Данас објављујемо почетак те борбе.

Данас објављујемо да су паралелне институције које обитавају у влади, скупштини и председништву. Данас објављујемо да су то окупиране институције.

И да од данас почиње дан када ми почињемо обнову српских државних институција.

Следећи пут ће доћи и Срби са КиМ, представници државних институција, а ми ћемо паралелне институције укидати не на КиМ већ у Београду – паралелне НАТО институције!

Видимо се врло брзо. Данас је обнова почетка буне против границе између Србије и КиМ. Између Србије и наших пријатеља и који желе да помогну.


Владимир КРШЉАНИН, председник Покрета за Србију:

Свето Косово и Метохију препуштају америчко-албанској наркомафији
Народ неће ову политику! Ова политика је од првог дана до данашњег диктирана из Вашингтона, све потезе овдашње власти диктира командант ЕУ и НАТО пакта који се налази у Вашингтону. Диктира Вашингтонска олигархија у интересу наркомафије са КиМ јер им је тај новац потребан, јер су у тешкој финансијској кризи
Пођимо са овог скупа испуњени вером и самопоуздањем, ширимо их и јачајмо тако да више никакве вашингтонске марионете не помисле да одлучују о судбини Србије. Ако неће да слушају глас народа – нека оду са власти

ПРИЧА се и засипају нас причама о борби против криминала, наркомафије и неким другим стварима којима хоће да прикрију издају Косова и Метохије.

Јесте у питању је наркомафија. У питању је америчко-албанска наркомафија! Тој наркомафији хоће да принесу на жртву Косово и Метохију!

Било је разних обећања и обмана везаних за причу о Европској Унији. А сетимо се како је настала та рушевина која се зове ЕУ.

Из дотадашње Европске заједнице држава, настала је 1992. у Мастрихту на рушевинама Југославије и на крви српског народа. Нити она може опстати на таквим темељима, нити Србију у њој чека било шта добро.

Европска Унија је и грађанима својих највећих држава оснивача постала маћеха. А за Србију она је крематоријум.

Народ неће ову политику! Ова политика је од првог дана до данашњег диктирана из Вашингтона, све потезе овдашње власти диктира командант ЕУ и НАТО пакта који се налази у Вашингтону.

Диктира Вашингтонска олигархија у интересу наркомафије са КиМ јер им је тај новац потребан, јер су у тешкој финансијској кризи.

Пробудимо се Срби! Знамо шта хоћемо и знамо да имамо ослонац у земљи. Богу хвала, овде у цркви Св. Саве, налази се икона Богородице Пећке, налази се икона коју је Свети апостол Лука насликао 48. године. Икона пред којом се крстио Свети кнез Владимир пре него што је крстио Русију.

Јуче је председник Русије Владимир Путин у говору руководству своје службе безбедности рекао да су мешање у унутрашње ствари Русије и њених савезника и партнера недопустиви.

Будимо достојни! И будимо уверени у успех! Не могу се жртвовати Србија ни Свето Косово и Метохија!

Пођимо одавде по завршетку овог скупа испуњени вером и самопоуздањем, ширимо их и јачајмо тако да више никакве вашингтонске марионете не помисле да одлучују о судбини Србије.

Ако неће да слушају глас народа, нека оду са власти!

Никад граница! Живела Србија!


Борислав ПЕЛЕВИЋ, независни народни посланик:


Сретење немају право да славе ни Николић ни Дачић
Нису ме изненадили људи из претходне власти, али су ме изненадили они који су победили на изборима, који су у предизборној кампањи критиковали ту власт и договоре са албанским сепаратистима и терористима. Немају ни они право да славе овај велики дан! Јер, они данас раде много горе него прошла власт

ОВАЈ велики дан за Србе и Србију немају право да славе сви Срби!

Немају право да га славе они који су у Бриселу у преговорима са шиптарским терористима предали Косово и Метохију на папиру терористима Хашиму Тачију и његовим саборцима!

Немају право да славе овај велики дан који су направили договор о интегрисаном управљању границама, јер су практично на папиру поставили границу!

Све су то урадили по налогу САД и ЕУ, а нарочито Немачке.

Нисам био изненађен због тога. Нису ме изненадили људи из претходне власти, али су ме изненадили они који су победили на изборима, који су у предизборној кампањи критиковали ту власт и договоре са албанским сепаратистима и терористима.

Немају ни они право да славе овај велики дан! Јер, они данас раде много горе него прошла власт.

Остаће заувек у памћењу Србије и српског народа да је за време њихове власти у Скупштини Србије усвојена резолуција у чијој течки број 1 пише да је влада овлашћена да спроводи и примени све што је претходна власт постигла у Бриселу, наводно зато што смо ми озбиљна држава и морамо да поштујемо оно што је претходна власт договорила. То није тачно!

Озбиљна држава штити своје грађане, штити свој народ и штити своју границу, а не продаје!

Остаће запамћена ова власт и по томе што се премијер Србије састао са премијером тзв. независне Републике Косово – ратним злочинцем Хашимом Тачијем и тиме фактички прзнао независно Косово.

Остаће запамћена ова власти и по томе што се председник Србије састао са председником тзв. Републике Косово и тиме фактички признао независну републику Косово.

Остаће запамћена ова власт и због тога што је она и у име свих нас и нашим парама сазидала границу између Косова и Србије.

Са једне стране седе српски полицајац и српски цариник, а са друге стране седе шиптарски полицајац и шиптарски цариник. То се десило за време ове владе и то им српски народ никада не сме опростити.

Томе није крај. Неће Немачка, САД и ЕУ који су нас бомбардовали и отели КиМ стати на томе.

Њихов даљи циљ су: Прешево, Бујановац, Медвеђа, па Рашка област, па Војводина. А ми Срби, ако будемо овако разједињени и ако се ми национално свесни Срби не окупимо у национални фронт и на следећим изборима не победимо марионете ЕУ и Америке, све ће нам узети.

Зато се ујединимо, будимо заједно, оставимо нашу српску сујету по страни. Нека наш интерес буду само Србија и српски народ и никада немојте да заборавите наше људе на КиМ.

Никада не заборавимо нашу децу и наше породице.

Живела Србија са Косовом и Метохијом у њеном саставу!


Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, адвокат, потпредседник Покрета за Србију:

Говоре да наш Устав није „свето писмо“, кога су лагали – нас или Бога?!
Прошла власт није пала због криминала, у којем је била огрезла, нити због беде у коју је Србију довела. Није схватила да је пала због Косова. Ово треба да буде опомена и за ову власт. На Косову се пада и устаје. Косово је света земља, али не само српска. Косово је света земља читавог православног света
Постављам питање власти: да ли смо ми пријатељи Русије или не?! Ми знамо, а њима време истиче. Морају брзо да се определе

ДРАГА браћо и сестре, драги пријатељи, уставобранитељи Устава Србије!

Колико сте пута чули од оне власти коју смо сменили да ово што – не случајно – држим у џепу близу срца – да Устав није Свето писмо. Па шта је, Боже драги? Шта је Устав, ако није свето писмо? На шта су руку стављали када су се клели? Кога су лагали, нас или Бога?

И њега и нас! Граница, једна мала линија између две територије – запамтите, то је по међународном праву – између две потпуно признате државе. Граница која се данас прави није граница унутар Србије, како многи кажу, већ је то привремена граница Велике Албаније!

То морају да знају они који воде преговоре са онима који нападају наше манастире и руше споменике. Они морају да знају да се налазе пред великом историјском одговорношћу.

Нема власти која не поштује Устав, а да буде власт. Устав обавезује сваког држављанина да га поштује, Устав се не крши, Устав мора да се поштује или евентуално да се мења.

Чујем да су и то најавили. Изгледа да су их и то научили.

Прошла власт није пала због криминала, у којем је била огрезла, нити због беде у коју је Србију довела. Није схватила да је пала због Косова. Ово треба да буде опомена и за ову власт.

На Косову се пада и устаје. Косово је света земља, али не само српска. Косово је света земља читавог православног света.

Ми немамо право да њом располажемо на овај начин. И то морају да знају.

Пре неколико месеци је потпредседник владе наше братске, велике Русије, Дмитриј Рогозин, рекао: стојимо вам на располагању. Изгледа да му се овде не верују!

Изгледа да има неко ко му не верује! Ми му верујемо! Јуче је Владимир Владимирович Путин, како неко од мојих пртходника рече, разбио све дилеме, рекавши: Русија неће дозволити да се ни на једној тачки земаљске кугле угрозе нити њени, нити интереси њених пријатеља.

Постављам питање власти: да ли смо ми пријатељи Русије или не?!

Ми знамо, а њима време истиче. Морају брзо да се определе.

 

Извештај саставио: Горан Шимпрага

 

http://nikadgranica.org

Никад граница! према Косову и Метохији - детаљније

Никад граница!