Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Српски зид плача за жртве Сребренице, Братунца и околине

13.7.2017.

            Медијски рат против српског народа вођен током 90-их година је наизглед окончан, али заправо се води и даље само често на софистициранији начин. Један од најбољих примера за ову тезу је „Сребреница“ – када се помене овај градић поред Дрине многи одмах помисле на злочине Срба против муслимана, а врше се велики притисци да Србија призна да се у Сребреници догодио геноцид против муслимана што је апсурд.
Рат у Босни је започет злочином муслиманских екстремиста против српских сватова на свадбеном весељу, што је био повод, а разлог је жеља СДА и других муслиманских политичких организација да се Босна и Херцеговина отцепе од Југославије, за шта су имали велику подршку неких муслиманских и западних земаља. Друга важна чињеница је да су Насер Орић и његови војници од 1992. до 1995. на подручју Братунца, Сребренице и околине убили неколико хиљада српских цивила и то често на велике Православне празнике; на крају је ова злочиначка формација доживела војни пораз што затим неки медији покушавају да представе као „геноцид“. За истину се морамо борити.

Покрет 1389 је помогао удружењу убијених и несталих Срба да се постави испред Народне Скупштине у Булевару краља Александра нови зид плача (поред старог посвећеног косовским жртвама) који је посвећен српским жртвама Братунца, Сребренице и Подриња, које су медијски запостављене због медијске хистерије и искривљавања чињеница.

Одржана је конференција за штампу у 12:44 испред Скупштине која је врло добро посећена са великим бројем новинарских екипа. Медијско-политички анти-српски пројекат „Сребреница“ све више подсећа на такав исти пројекат „Рачак“ – оба служе као оправдање за агресију, обесправљивање Срба, одузимање територије, страни протекторат, итд.

изведене акције