Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Шта значи застава Европске уније?

Симболичко-хералдичко откључавање ЕУ

28.02.2014.

застава Европске уније

http://publications.europa.eu/code/en/en-5000200.htm

Застава Европске уније (ЕУ) је необична, али до сада није било тачног објашњења шта заправо значи. Нека тумачења су површна и погрешна.
Звездице наводно представљају државе чланице ЕУ (као на застави САД), али земаља у ЕУ одавно има више него 12. Није то у питању. Ево решења „загонетке“.

 1. Плава и жута боја су јасна асоцијација неба и сунца. Звездице су жуте и поређане у круг на плавој позадини што јасно симболизује сунце на небу. Погледајмо детаљније какво је то сунце и какво је небо.
 2. Звезде су петокраке што је окултни анти-хришћански симбол. Петокраке звезде користе сатанистичке секте и култови. Обрнута петокрака звезда заправо представља главу ђавола са роговима, раширеним ушима и издуженом брадом.
 3. Зашто је сунце празно, шупље? Зато што је наступило помрачење сунца, а када дође до тог догађаја (што су многи видели уживо, а ко није може лако видети на интернету) месец покрије скоро цео диск сунца и остане видљив само танак прстен светлости – то се назива потпуно помрачење сунца.
 4. Када је наступило ово потпуно помрачење сунца? Погледајмо звездице – њих је 12 и оне су заправо сати на часовнику, часовник има 12 сати – свака звездица поређана у круг представља један сат. Али где су казаљке? Зашто се не виде ако је у питању часовник? Зато што се ради очигледно о часовнику који је изгубио казаљке услед помрачења сунца – односно ради се о сунчаном часовнику. Када нема сунчеве светлости сунчани сат не показује време, али ознаке за сате на њему остају. 
 5. Пошто нема казаљки остаје нам број звездица : 12 – као знак да се ради о 12 сати, тојест подневу. Други још сигурнији знак је то што се круг налази на средини заставе, односно сунце је у зениту, а то је опет подне.
 6. Дакле ради се о потпуном помрачењу сунца у подне. На то указује и тамно плава боја заставе ЕУ која је између светло плаве боје дана и црне боје ноћи - дакле боја помраченог неба. Зашто је ово важно?
 7. Који важан догађај се збио у подне, а да је при том наступило помрачење сунца и да то све показује сунчев сат (значи да је било давно пре механичког сата)?

Ради се о распећу Исуса Христа. Оно се догодило по јеванђељском опису у шести сат по старом рачунању времена од 6 ујутру, а то је подне. Приликом распећа Господа Исуса наступило је помрачење сунца које је трајало до 3 поподне.

 1. 12 звездица указују на 12 Христових апостола и на 12 племена израелског народа, коме је припадао Исус. Звездице подсећају на људе који раширених руку играју коло и веселе се – а то указује на римске војнике, фарисеје и друге који су се ругали распетом Христу и подсмевали му се. 
 2. Овим је решена загонетка заставе ЕУ и откључан њен прикривен симболичко—хералдички смисао. Ради се о хронолошко-окултној представи распећа Исуса Христа у околини Јерусалима. Ово треба да знају сви држављани земаља чланица ЕУ и сви грађани држава које су на путу ка ЕУ, а и сви људи добре воље у свету, како би знали са ким имају посла.

   

  Евро-атлантизам - детаљније