Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Укида се BBC на српском

28.01.2011.

Радосна вест је потврђена на Дан светог Саве - укида се BBC на српском језику! BBC (скраћено од: Британска радиодифузна корпорација) је највећа информативна компанија на свету. BBC се финансира од претплате британских домаћинстава. BBC програм у Србији, пак финансира влада Британије - иста она која је 90-их година у свим сукобима и ратовима била против Србије и српског народа, иста она која нас је 1999. године бомбардовала и окупирала нашу јужну покрајину, иста она која је признала независност Косова и Метохије, иста она која је формирала "Клуб пријатеља Санџака" који ради на даљем разбијању мира и територије Србије, иста она која нас је 1944. бомбардовала дивљачки убијајући више људи од нацистичког бомбардовања, иста она влада која је гурнула Југославију у Други светски рат, а потом издала своје савезнике, иста она која је током XIX века радила озбиљно на очувању отоманске империје на Балкану - исто она која се због свега наведеног (и ненаведеног) нимало не каје!

Занимљиво је да BBC на свом званичном сајту тврди да су јој приоритети информисање и креативност - што показује о каквим се манипулацијама и обмањивањима ради! BBC само спроводи политику владе Британије, која одлучује о пословању ове корпорације. Ово повлачење из региона је важно, јер указује да се и британски утицај озбиљно и дугорочно повлачи, односно да атлантисти више немају средстава за системе одржавања власти - наступила је осека европејства. Можемо очекивати да ће сада доћи до постепеног разбијања медијског мрака у Србији, а тиме и прозападне диктатуре. Ипак, скоро сви медији у Србији су под директном или индиректном (преко владе) контролом запада. Уредници многих медија се поносе тиме што присуствују коктелима са западним амбасадорима и тиме што могу бити у непосредном контакту са својим идолима и шефовима (финанасијерима) - они ову екстремну, примитивну прозападну (антисрпску) настраност поистовећују са демократијом, људским правима, владавином права, итд!? Њихова шема рада је једноставна: све што долази са запада је добро, све што долази из Србије и са истока је лоше. Прилично једноставно и љигаво!

BBC је симбол енглеског империјализма - језичког, економског, политичког, војног. Он је на неки начин информативна служба овог агресивнох геополитичког обрасца. Сваког човека жељног истине, слободе, уравнотежене информисаности, плурализма, итд, радује вест да помрачење медијског сунца пролази и да можемо очекивати сличне догађаје и на економском, плану, (спољно)политичком, друштвеном, итд.

 

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2011/01/110125_wscuts.shtml

Kraj BBC-ja na srpskom

BBC
Zatvara se cetvrtine radnih mesta i pet jezickih programa zbog budzetske stednje
Svetska sluzba BBC-ja je saopstila u utorak da zatvara redakcije radio i internet programa na pet jezika: albanskom, makedonskom, srpskom, portugalskom za Afriku i engleskom za Karibe.

Direktor odeljenja "Globalnog informativnog programa" Svetske sluzbe BBC-ja, Piter Horoks, objasnio je da ce programi na ovim jezicma biti obustavljeni zato sto je britanska vlada smanjila finansijska sredstva za rad ove kuce za sesnaest posto.

Saopstavajuci odluku, on je rekao da Svetska sluzba ubuduce mora da usredsredi svoje napore na programe na jezicima za kojima postoji najveca potreba i na delove sveta gde ti programi imaju najveci uticaj.

Najavljeno je i da ce Svetska sluzba BBC-ja u sredu saopstiti da ce bez posla u toj kuci ostati oko sesto pedeset zaposlenih, sto je cetvrtina od ukukpnog broja zaposlenih.

Vecina radnih mesta od ovog broja bice zatvorena tokom ove godine, a ostala tokom iduce.