Насловна О нама Download Везе Контакт

 

УНУТРАШЊА ВОЈСКА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ (РФ)

Београд 08.03.2013. године

Унутрашња војска Руске Федерације, пуно име Унутрашња војска Министарства унутрашњих послова ( Руски: Внутренние војска Министерства внутренних дел) је оружана снага у оквиру МУП-а са централном командом и структуром и чиновима као и у оружаним снагама. Ове се трупе користе као помоћ полицији, поготово приликом избијања масовних нереда већих размера, унутрашњих оружаних сукоба, чувања важних институција и постројења (као на пример нуклеарних централа). Унутрашња војска Руске Федерације има за циљ да обезбеди сигурност појединаца, друштва и државе, заштити права и слободе грађана од криминала и свих осталих незаконитих радњи. Унутрашња војска је учествовала у свим већим сукобима унутар Совјетског Савеза и сада у Руској Федерацији. У случају ратне опасности потчињавају се војној команди и извршавају задатке из области унутрашње безбедности и јединице унутрашњих снага еквивалентне су лакој моторизованој пешадији. Припадници унутрашњих снага завршавају или полицијске или војне академије.

Зоне одговорности Унутрашње Војске РФ деле се на:

1. ИСТОЧНА РЕГИЈА - Источна регионална команда Унутраше Војске у зони своје одговорности покрива територију од 8 милиона квадратних километара са 15 субјеката Руске федерације. Припадници ове службе активно учествовали у борбама током Другог Светског рата. Занимљивост је да су припадници Унутрашње Војске ове регије обезбеђивали 22. Олимпијске игаре у Москви. Учествују у одржавању реда и мира у Узбекистану и републикама Закавказја и Горњем Карабаху. Такође активно су учествовали у борбама против терориста у Северно-Кавкаском региону РФ.

2. СЕВЕРНОКАВКАСКИ РЕГИОН - У зони одговорности Унутрашње Војске овог региона налази се Северни Кавказ и Закавказје. а основни задатак је одржавање мира и уставног поретка на територији а посебно у Чеченији, а изводили су противтерористичке акције и у Дагестану. Данас заједно са јединицама МВД-а и ФСБ-а боре се против терориста на територији Чеченске републике.  С обзиром на зону одговорности основни задатак им је извођење противтерористичких задатака, пратња конвоја и извршавање наменских борбених задатака.

3. СЕВЕРОЗАПАДНИ РЕГИОН - Снаге Унутрашње Војске овог региона имају своје корене још из времена Првог Светског рата и октобарске револуције. Током Другог Светског рата снаге Унутрашње Војске ове регије учествују у борбама против нацистичких снага и у обезбеђењу територије по дубини. У данашње време снаге Унутрашње војске ове регије обезбеђују све веће манифестације у Петрограду а учествовале су у акцијама у чеченској републици у саставу снага Руске војске у Северно Кавкаском региону.

4. СИБИРСКА РЕГИЈА - Западносибирска управа, са седиштем у граду Новосибирску одговорна је за безбедност преко 480 привредних објеката РФ, затим цивилних и војних судова те одржавању јавног реда и мира у градовима Омску, Барнаул, Новосибирску, Кемерово и Краснојарску. Такође су обезбеђивале 22.Олимпијские игаре. Снаге Унутрашње Војске ове регије учествовале су у сукобима у чеченској републици. У свом саставу имају неколико великих јединица, хеликоптерску ескадрилу, специјалне јединице, војну болницу.

ВИТЕЗОВИ (Руски: Витаз , "Витез") је специјална јединица Унутрашње Војске РФ специјализована за противтерористичко деловање. Основни задатак Витезова је извођење противтерористичких дејстава на територији Чеченије и дуж границе на Кавказу. Кандидати за ову јединицу Унутрашње Војске пролазе ригорозан селекцијски тренинг, исти као ГРУ и Спецназ а велика се пажња поклања на физичку припремљенст припадника јединице. Обука обухвата савладавање борилачких вештина, наоружање, обавештајни рад, талачке кризе (преговори и ослобађање), смиривање нереда и основе медицине.

 

Одбрана - погледајте