Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Насилан прекид протеста и почетак диктатуре

Србија и Русија - сваки дан на Тргу републике  затвор

19. септембра 2009. је на дивљачки, примитиван, насилан, противуставни начин прекинут 416. дан свакодневног протеста на Тргу републике против уласка Србије у Европску унију, против уласка у НАТО пакт и против даљих изручења Хашком трибуналу. Протест се одржавао са заставама Србије и Русије везаним у чвор, са иконом Пресвете Богородице, транспарентима итд. Председник управног одбора Покрета 1389 Радојко Љубичић, као одговоран за организацију протеста, је за неколико сати ухапшен, осуђен и послат на издржавање затворске казне од 30 дана.

Срамно је и понашање многих медија који су игнорисали 416 дана протеста, а затим наставили и да игноришу забрану окупљања, иако је реч о кршењу Устава и диктатури. Срамни су и разноразни провидни, криминални покушаји да се Покрет 1389 и свакодневни протест повежу са смрћу француског навијача или са насилништвом (екстремизмом). Све је повезано и са пропашћу геј параде, за шта је 1389 стављен на стуб срама у вези дискриминације итд. Толико је напада на 1389 свих облика да је практично немогуће све побројати, већ се трудимо да наведемо само типичне примере, а иза сваког примера је обично још много сличних случајева.

Правни процес против Радета личи на Кафкин "Процес"; установили смо 12 тачака у којима је повређена правна процедура. Вршен је страховит притисак на судију уживо и чак путем телефона (!) који је звонио много пута око поноћи у судници. Срамно је и ћутање невладиних организација које се баве "заштитом људских права и слобода", а које су овог пута занемеле или су се чак дале у додатне нападе на Радета и све друге који не подржавају геј параду. Показало се да се ради заправо о организацијама у служби западних амбасада које користе сваку прилику за анти-српско деловање.

Започео је још жешћи прогон чланова "1389" и покренут је процес забране организације! Србијом је и званично после дужег времена колебања завладао мрак диктауре и евро-унијатског тоталитаризма, односно прогона и линча свих противника евро-атлантских интеграција. Укинута су основна људска права и слободе и стављене ван закона активности које не одговарају власти. Овим се показала права природа Европске уније и ширења ове мрачне државне творевине, која не дозвољава никакве различитости. Борбу наравно настављамо до краја. Са вером у Бога до победе!

Саопшетење за јавност информативне службе Српског Народног Покрета 1389 - детаљније

Писма из затвора - погледајте

детаљ са првих дана протеста, 25. јул 2008. године:

25.07.2008. - први дани протеста