Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Одбрана народа и државе (посебно на Косову и Метохији)
Војни савез Републике Србије и Руске Федерације

„Заједно против тероризма“

29.04.2013.

Безбедност држављана Србије на Косову и Метохији је угрожена! Очување КиМ у оквиру Србије је доведено у питање због претњи албанских терориста из Приштине који имају отворену подршку САД и ЕУ. Шта чинити?

Уколико дође до оружане агресије албанских терориста лоцираних испод реке Ибра на српско цивилно становништво које живи на северу покрајине дужност је Републике Србије, Председника, Врховног савета одбране и Министарства одбране да реагују и расположивим средствима заштите грађане Србије по Уставу и нормама међународног права. Проблем је у томе што је борбена готовост Војске Србије слаба – недовољан је број војника и наоружања, средства која се издвајају из буџета су недовољна. Други проблем је у томе што Влада Србије годинама води званично политику европских интеграција, а сама Европска унија (ЕУ) делује на простору КиМ као полу-непријатељски фактор који угрожава безбедност грађана и нарушава сувереност и интегритет Србије, а уз САД представља главног архитекту независности Косова и пружа политичку, финансијску, оперативну, медијску логистику албанским терористима.

Намеће се логичан одговор да се ради заштите цивилног српског становништва, претежно на северу покрајине, Влада Републике Србије треба хитно обратити за војну помоћ Руској Федерацији. Тим пре  што су недвосмислено председник Русије Владимир Владимирович Путин и нови амбасадор у Србији Александар Васиљевич Чепурин потврдили готовост Русије да се одазове оваквом позиву и пружи озбиљну подршку Србији у решавању актуелних проблема. Овакав позив Влада Србије треба што пре да упути Русији, како би се ургентно решио постојећи проблем.

То наравно није све. Због горе наведеног и много других озбиљних аргумената више - мање познатих јавности, потребно је ради трајне сигурности свих грађана Србије, очувања суверености и интегритета Србије одмах започети процес склапања трајног војног савеза између Републике Србије и Руске Федерације, којим бисмо били обезбеђени да ће у било ком случају угрожавања безбедности народа или државе Србије, у најкраћем року Руска Федерација ангажовати своје оружане капацитете зарад заштите свог војног балканског савезника.

 

Одбрана - погледајте