Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Вратимо дете породици

20.07.2011.

Јавни протест, у организацији Еколошког покрета Новог Сада, ће бити одржан испред амбасаде Канаде, Кнеза Милоша 75 у понедељак, 25. јула са почетком у 12.00 часова.

Покрет 1389 одлучно захтева од државних власти Канаде, тамошњих "социјалних" служби и приватних компанија умешаних у инцидент, да се шестогодишњи Андреј Барет што пре врати својој мајци, односно својој законитој породици (ако бирократе у Канади још увек знају шта је то породица). Јавност Србије (онај део који је информисан) је згрожена још једним антицивилизацијским инцидентом у коме државне структуре Северне Америке отимају српску децу од законитих родитеља и дају на старање (и потенцијално усвајање) људима друге религијске и културолошке категорије.

Након што је извршен чин насиља над младом српском мајком у Канади, Маријом Барет, власти Канаде, уместо да казне мушкарца насилника и заштите мајку и њено дете предшколског узраста, предузеле су неразуман корак и одузеле дете од мајке, под изговором да она није: "заштитила дете од сцена насиља". Ово је посебно (до бола) лицемерно образложење, јер долази са континента који је произвео и пустио у јавност (кроз ТВ, филмски и други програм) милионе сцена насиља, које су постале чак заштитни знак једне, назови, "уметности". Да подсетимо, сличан проблем је имала породица Настић у САД. Сматрамо да је масовна појава олаког одузимања деце од родитеља у западној цивилизацији, још један озбиљан разлог због којег Србија не треба да уђе у Европску унију, нити да приступа сличним западним творевинама лишеним основних породичних вредности и схватања. (На западу је актуелно и промовисање геј бракова и геј усвајања деце.)

Прави узрок ове породичне и националне драме је то што је бака малог Андреја, Ирена Барет секретар Еколошког покрета Новог Сада, организације која чини пуно на спречавању самовоље неодговорних корпорација и посебно на спречавању озакоњења увожења, узгајања и продаје генетски модификоване хране (линк), која је канцерогена и веома опасна по здравље дугорочно (са последицама на више генерација), а која је по нашем законодавству (као и у многим државама света) забрањена. Поменута полуприватна-полудржавна отмица малог Андреја је већ озбиљно омела рад Ирене и прети да даље онемогући њен рад. Очигледно да профитерски лоби, који покушава на јесен да изгласа у Скупштини закон о легализацији ГМО, не бира средства како би остварио своје нехумане, опасне и деструктивне циљеве - профита по цену здравља нације.

Покрет 1389 позива целокупну домаћу јавност, државне органе Србије, медије, невладине организације, истакнуте појединце, социјалне и просветне установе, али и заинтересоване субјекте у иностранству, да заједничком, брзом и солидарном акцијом вратимо малог Андреја његовој биолошкој и законитој мајци са којом он наравно жели да живи, тојест да га вратимо његовом народу и вери, од којих је (у класичном каубојском суровом стилу) на силу отет.

Данас Андреј - сутра било ко!