Насловна О нама Download Везе Контакт

 

РТС, петак, 22. окт 2010, 12:05 -> 18:03

Највећа заплена дроге у Београду

Полиција у Београду запленила 120 килограма хероина велике чистоће. Ухапшене две особе, а за неколико осумњичених се трага.

Припадници градске криминалистичке полиције запленили су, прошле ноћи, у Београду, 120 килограма чистог хероина, чија вредност се процењује на око 10 милиона евра.

"Полиција је ухапсила двојицу организатора шверца - Зорана Петковића и Борислава Плавшића", изјавио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

На конференцији за новинаре у седишту београдске полиције, Дачић је рекао да акција још траје и да се очекују нова хапшења, те да не може да говори о детаљима истраге.

"Ова, до сада, највећа заплена наркотика на подручју Београда, изведена је после вишемесечне припреме и у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал", навео је директор полиције Милорад Вељовић.

Плавшић и Петковић су уз кривичну пријаву предати истражном судији у Београду.

Дрога је заплењена у камиону који је путовао из Истанбула у Чешку и била је смештена у 383 пакета, а анализе су потврдиле да је реч о хероину високе чистоће.

Дачић је рекао да је дрога била намењена западноевропском тржишту и да се три четвртине транспорта наркотика намењених том тржишту транспортује преко такозване балканске руте.

У акцији су, поред српске полиције, учествовали чешка полиција и Интерпол, а праћење групе трајало је више месеци.

 

вест на порталу РТС - линк