Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

"ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА-ОМБУДСМАН" ШТИТИ РЕЖИМ ОД ГРАЂАНА

Установа "Заштитник грађана" тојест "Омбудсмана" би требало да функционише на темељу заштите грађанских права и слобода, демократије и владавине права, али на жалост, у пракси, то је још једно чвориште евро-атлантског тоталитаризма и утврђења диктатуре у Србији. Иако се Покрету 1389 и његовим члановима стално и систематски крше темељна Уставом загарантована права, нико од запослених у служби "Заштитник грађана" није показао ни минимум жеље да се озбиљније упозна са нашим писмено достављеним примедбама, да их провери, да успостави дијалог са удружењем и тиме бар створи привид заштите права.

Запослени у телу "омбудсман" се не обазиру на ускраћивање Уставом РС загарантоване слободе окупљања, хапшења, медијске клевете и систематски терор који режим спроводи према Покрету 1389, оглушују се на директне дописе, сведочења и као врхунац доноси се решење пуно неистина. "Заштитник грађана" игнорише признање Полиције да није хтела чак ни да прими допис за пријаву јавног скупа. Апсурдно нас Полиција оптужује да не желимо да примимо решење о забрани одржавања скупа, јер овакво решење је немогуће издати без претходног пријема пријаве за одржавање скупа. Полицијски начелник затим лажно тврди да "1389" свакодневно пријављује скупове; станица Стари Град помиње покушај пријаве у новембру, а затим 22. децембра, што се не може назвати свакодневним.

Заиста је патолошка и диктаторска клевета да је долазило до "тежег нарушавања јавног реда и мира" на скуповима Покрета 1389, јер смо организовали 418 дана свакодневних мирних протеста без инцидената, а протести су забрањени искључиво због политичке неподобности. Свих 418 дана протеста је МУП снимао службеним камерама (и тиме застрашивао присутне грађане) и позивамо их да те снимке изнесу у јавност, како би се истина утврдила. Републички јавни тужиоц забрану окупљања темељи на сопственом захтеву Уставном суду да се забрани рад Покрету 1389!! Очигледно да је поново уведено начело: кадија те тужи, кадија ти суди. Тужиоц се у вези забране окупљања позива на (непостојеће) извештаје шефа станице Полиције Стари Град, а шеф станице се позива на став тужиоца - потпуна логичка бесмислица. Лаж је да се нисмо обратили другостепеном органу, јер јесмо, а ево и доказа:

Другостепени поступак - погледајте

Анализа овог решења заиста изазива мучнину и горчину, те ћемо овде направити паузу. До сада изнето је сматрамо више него довољно да се стекне јасна слика о тужном и ружном лицу диктатуре у Србији.

 

"заштитник грађана" штити режим од грађана

"заштитник грађана" штити режим од грађана