Насловна О нама Download Везе Контакт

Неутралисани графити верске мржње

23.12.2014.

Пошто су графити који позивају отворено и провокативно на верску мржњу стајали месецима у центру Београда, а нарочито поред Вазнесењске Цркве, покрет 1389 је на крају извео акцију уништења, тојест неутралисања ових безумних брљотина. Графити су 23. децембра префарбани белом бојом која симболише чистоћу и живот.

Жалосно је што су ова деликтна дела стајала толико дуго, а да их нико није уклонио нити се приметила било каква јавна акција на њиховом уклањању или откривању виновника. Очигледно да су аутори симпатизери геј параде - њени учесници или можда и организатори. Још у августу смо у чланку "Геј парада изазива верску нетрпељивост" (линк) упозорили на овај проблем, али после тога није било реакција нити од стране државних органа нити од (без)бројних НВО које се наводно баве заштитом људских права и слобода. Очигледно да су криминалци који су аутори графита под заштитом западних амбасада и стога изнад закона, па чак и изнад Устава који изричито забрањује верску нетрпељивост.

Наставићемо и даље колико је у нашој моћи, својим скромним снагама, да се боримо за здраву, лепу и слободну Србију у којој вера и верници неће бити понижавани и дискриминисани због својих ставова, јер смо кроз историју платили веома велику цену да би стигли до ових права.

 

Не геј паради - детаљније