Download

 

12.05.2011.

6. - (), ( ) . , 5. . , : , 92, , , , , . , .

, ( ):

Hajka koju sprovode nadamnom, sama govori o sebi! Ono sto je u svemu ovome najfrapantnije, ali samo zaneupucene,je cinjenica danovinaraprogone novinari!?Predstavnici pojedinih novinarskih udruzenja, cak se hvale,da suoni licno podneli tuzbu Tuzilastvu za ratni zlocin protiv ovakvih kao sto sam ja, pricemu supresudu meni, da sam SIMBOL ratnohuskackog novinarstva, vec izrekli!?Na veliku zalost za novinarskuprofesiju, mogla bih da kazem i da sam na sve ovo vecnavikla!
Kao novinar profesionalac, koji nije proizvodio dogadaje vec, ne prekrivajuci ni jednu cinjenicu, izvestavao o njima, sto i jeste novinarski zadatak,progone me,vec skoro 20 godina i tona razne nacine, od zabrane rada, davanja otkaza, otimanja stana, fizickih napada, pokretanja sudskih postupaka,...!? Zamislite, cak je jedna sudija svojupresudu meni doslovce obrazlozila recima "...ONA NE MOZE BITI OBESTECENA ZA UGLED JER ONA UGLEDA NEMA"!?Sta posle svega reci!?
Ja postavljam pitanje,kome to ne odgovara istina o svemu sto se desavalo na nasim prostorima?! Kako to da se progone novinari koji su iznosili istinu, a stiteoni koji su je prikrivali?! Akose zna da jeprikrivanje istine o zlocinu saucesnistvo u zlocinu, a ovo, s obzirom da je u pitanju ratni zlocin, je tesko krivicno delo, kada ce drzava Srbija "presaviti tabak" protiv takvih, zasto to nije uradila do sada, i zasto na sve ovo cuti!? I na kraju, cija je ovo produzena ruka koja kroz Srbiju ubija "neposlusne"?!
Milijana Baletic

 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=08&nav_id=510810

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/252565/Protest-zbog-povratka-Milijane-Baletic-na-RTV-Vojvodinu

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/253179/Canak-Suditi-novinarima-ratnim-huskacima

http://www.slobodnaevropa.org/content/novinari_ratni_huskaci_i_dalje_u_medijima/24097210.html

http://www.nuns.rs/vesti/view.jsp?articleId=14789

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2503783&id=&ime=

 

: