Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Подршка поретку Белорусије

22.8.2020.

О председнику Белорусије мора да одлучује мирна већина, а не агресивна мањина. Лажне демократе из ЕУ то треба да схвате. Покрет 1389 подржава суверени поредак братске нам Белорусије, народ и државу. Спорови око регуларности избора треба да се реше мирним и легалним путевима, разговорима, провером изборног материјала, прегледом извештаја бирачких одбора, прегледом снимака камера, итд. Уколико постоје жалбе и сумње на тачност званичних резултата избора, преговори треба да буду конкретни и прецизни: на ком бирачком месту, колико гласова је украдено, како и ко, и томе слично? Неодређене изјаве о изборној крађи делују неозбиљно и тендециозно.

Посебно смо против нетачних и агресивних изјава политичара из Европске уније који не поштују државне власти Белорусије, а тиме ни народ ни државу. Посебно је агресивна Немачка, а неки њени политичари поново након страхота два светска рата против цивила Белорусије, поново показују жељу да контролишу ову земљу, постављају и смењујују власти, одређују стандарде и вредности, постројавају, пресуђују. Такође, сличну политику воде и против Србије, без осећања стида и срамоте и гриже савести због свега што су учинили словенској раси у 20. веку. Колико мандата и колико година је Ангела Меркел на власти у Немачкој као савезни канцелар? Она није диктатор? Мило Ђукановић у Црној Гори који је дуже на власти од Лукашенка није диктатор?

Државна власт Белорусије има нашу подршку у очувању суверености, јавног реда и мира и политичко-правног уставног поретка. Белорусија је земља мирних, добрих, вредних, образованих људи; такви и треба да владају, а не агресивна мањина подржана од стране запада, којој одговара да се Белорусија претвори у антируску банана републику. На аргументе треба одговорити мирно аргументима, а на насиље легитимном државном силом. Револуција је веће зло од рата, колико је и рак често опаснији по један организам од саобраћајне несреће, судара на путу.

Одбрана поретка је не само право државног руководства, већ и дужност.

 

братски народи

Православне интеграције - Савез Православних народа