Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Претње сарадницима Покрета 1389

11.04.2011.

Одмах након успешно изведеног Антифашистичког народног сабора Србија-Русија 6. априла на Тргу републике у Београду (линк), један од сарадника Покрета 1389, који је радио на организацији скупа, добио је претње, изречене лично. Претње су упућене због сарадње са Покретом 1389, а посебно са председником управног одбора Радетом Љубичићем (за кога је речено да ће бити нападнут физички на улици при првом сусрету). Ово није први пут да сарадници или чланови Покрета 1389 доживљавају непријатности и претње, упућене на разне начине. Некада су у питању и претње смрћу, па чак и смрћу чланова породице (најтежи случај је пријављен Полицији).

"1389" се гнуша оваквих нецивилизацијских кукавичких поступака, који се понављају, а долазе из одређених криминалних кругова (подземља). Коме смета Антифашистички народни сабор Србија-Русија од 6. априла, када смо одали дужну почаст невиним жртвама нацистичког бомбардовања 1941. године? Коме смета Покрет 1389 и његови сарадници? Очигледно да су све методе дозвољене и пожељне у борби неких кругова подземља и актуелне режимско-медијске олигархије против младих људи који поштују сувереност своје отаџбине и не желе да се покоре Бриселу. Као да медијски рат, забране скупова и хапшења неким моћницима нису били довољни. Често се уз претње нуди и новац, онима који одустану од даљег рада са 1389.

Нека знају добро, сви криминални кругови, ангажовани у служби гушења родољубивог активизма српске омладине, да нас неће заплашити и да ће доћи дан када ће њихова недела изаћи на видело и да ће правда на крају тријумфовати!