Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Томо Зорић, портпарол Тужилаштва - неонациста

05.06.2011.

Томо Зорић, портпарол Тужилаштва

Томо Зорић, портпарол Републичког јавног тужилаштва је очигледно - неонациста. Питање је, уколико се од њега не ограде Тужилаштво и други државни органи, да ли Србија постаје нацистичка сателит (марионетска) држава? Зашто је Томо Зорић неонациста? Зато што већ дуже време врши злоупотребу службеног положаја, шири мржњу према члановима омладинског, антифашистичког Покрета 1389 и симпатизерима (којих има много међу српском омладином), износи најтеже могуће клевете, тражи забрану легалне и легитимне невладине организације без иједног аргумента, на основу неистина, шири мржњу у јавности Србије према члановима 1389, не поштује најелементарније етичке норме права на одбрану, не поштује претпоставку невиности, итд. Све набројано и друго, чак превазилази карактеристике тужилаца Трећег рајха из времена Адолфа Хитлера.

На јесен 2009. године сличну неонацистичку кампању су повели тадашњи Републички јавни тужилац Слободан Радовановић и портпарол Томо Зорић (линк). Њихове наводе је председник Уставног суда Боса Ненадић одбацила као неосноване - нису приложили ниједан доказ за оптужбе!! Радовановић је као лажов смењен. Две године касније неонацистичка кампања се наставља: поново исте монструозне лажи, без иједног доказа.

Томо Зорић тврди да Покрет 1389: пропагира насиље и нетолеранцију, има фашистички статут, проповеда антисемитизам, националну мржњу према Хрватима, муслиманима, нетрпељивост према истополно оријентисанима, изазива националну, верску и расну мржњу и нетрпељивост, дискриминише оне који су другачије вероисповести, расе или националности.

Треба рећи да су саучесници у неонацистичкој кампањи познати српски медији: Б-92 (линк) и Вечерње новости (линк), који су у својим прилозима, изнели монструозне лажне оптужбе на рачун 1389, а да при томе нису контактирали 1389 ради става или коментара. Оваква синхронизована агресија државних органа и медија на једну малу невладину, антифашистичку организацију заиста по својој форми представља класични нацистички манир. Чак је и на сајту екстремно прозападне Б-92, већина оцена (препорука) грађана против забране 1389 (линк).

Покрет 1389 је само у априлу 2011. извео две важне антифашистичке акције: обележавање 70 година шестоаприлског бомбардовања Београда (линк) и обележавање 22. априла, дана пробоја логораша из Јасеновца (линк1 - линк2). Намера државних органа да забране омладинску антифашистичку организацију је знак да је државна власт неонацистичка, а та чињеница неће проћи без реакције међународне заједнице, Уједињених нација, итд. Уставни суд ће одлучити да ли ће послушати неонацисту Тому Зорића и увести Србију у тоталитарну диктатуру и неонацизам или ће поступити по Уставу, на основу чињеница и доказа и одбацити политичке, злонамрне оптужбе и клевете.

http://1389.org.rs/antifasizam1389.html

Антифашизам 1389