Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Тужилаштво одустало од забране "1389"

Уставни суд ослободио Покрет 1389 !!

Велика победа Србије и пораз евро-атлантске репресије

:) :) :) :)

17.10.2012.

Уставни суд Србије је 1. децембра 2011. у предмету број: VIIУ - 250/2009 на седници којој је присуствовало 13 од 15 судија Уставног суда донело одлуку да се обуставља поступак за забрану Покрета 1389 !! Таква одлука је донета након што је Републичко јавно тужилаштво одустало од захтева за забрану удружења. Тиме је стваљена тачка на бесмислени, политички, кафкијански процес који је нанео штету владавини права у Србији. Поступак је започео изношењем у јавност тешких клевета и гнусних лажи на рачун покрета 1389 од стране тадашњег републичког јавног лажова ("тужиоца") Слободана Радовановића (линк1) (линк2).

Посебно је значајно што је ова одлука донета 2011. године (позив Уставног суда Покрету 1389 на јавну расправу - линк) у време велике репресије режима Бориса Тадића против 1389 и сличних појединаца и удружења (линк) - па стога се никако не може сматрати политичком. Уставни суд је смогао снаге да суди по чињеницама и правди, а не политичким притисцима из земље и иностранства (ЕУ и САД). Ово је велика победа слободне и суверене Србије и свих који се боре за слободу изражавања. Изборили смо се сви заједно за слободу и право да можемо слободно казати да смо против уласка Србије у Европску унију и НАТО пакт и да представници власти и медија и целокупно друштво то прихвате као легитиман и легалан јавни наступ у коме нема ничег противправног, нити неморалног, нити агресивног. Ипак, борба за развијену, слободну и успешну Србију се наставља!

Захваљујемо се адвокатском тиму господина Горана Петронијевића и свима који су помогли да се оствари ова велика победа, пре свега за Србију, а затим и за удружење 1389!